Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 18:05

CRAFT: Ελληνική μικροζυθοποιία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

CRAFT, Ελληνική μικροζυθοποιία.Η CRAFT είναι η πρώτη Ελληνική μικροζυθοποιία που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1997, από τον Παύλο Εμμανουηλίδη και παράγει μπύρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη φιλοσοφία και το μεράκι της μικρής παραγωγής.


Ο όρος Craft, καθορίζει μία μπύρα που έχει φτιαχτεί για να αναδείξει την τεχνική κατάρτιση του ζυθοποιού, τη φρεσκότητα των υλικών, την πολυπλοκότητα ή την απλότητα μιας συνταγής και τις παραλλαγές που μπορεί να γίνουν πάνω σε διάφορες παραδοσιακές συνταγές.
Όλη η φιλοσοφία παραγωγής, απαιτεί τις καλύτερες πρώτες ύλες ανεξαρτήτως κόστους. Όλα τα συστατικά, η βύνη, ο λυκίσκος, η μαγιά, είναι φυσικά, αγνά, και ειδικά επιλεγμένα για τον κάθε τύπο μπύρας.
Δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετες ουσίες όπως επιταχυντές ζυμώσεως, σταθεροποιητές αφρού, συντηρητικά και άλλα χημικά πρόσθετα.
Γι΄αυτό τον λόγο οι μπύρες CRAFT έχουν διάρκεια ζωής μόλις 6 μηνών ενώ οι μπύρς που παράγονται μαζικά, έχουν διάρκεια από 12 έως και 18 μήνες.
Η μπύρα παραμένει ζωντανή, αγνή και απολαυστική γιατί είναι ένα φυσικό προϊόν γεμάτο άρωμα και γέυση που διατηρούνται στην μικρή παραγωγή ενώ χάνονται σε μεγάλο βαθμό με την τυποποίηση και την υπερβολική σταθεροποίηση της μαζικής παραγωγής.
Η μικρή παραγωγή δίνει τη δυνατότητα παραγωγής πολλών τύπων μπύρας πέρα από τις συνηθισμένες ξανθές Lager.
Απώτερος στόχος της μικρής ζυθοποιίας είναι να συνεισφέρει στο να αναπτυχθεί η αγάπη για την μπύρα, η ζυθογνωσία και η ποιότητα της μπύρας στη χώρα μας.
Από τις πρώτες Ελληνικές Μικροζυθοποιίες, παράγει ορισμένες πολύ γευστικές μπίρες όπως Pilsner, Red Ale, Smoked Lager, Weiss, Athens Lager και Black Lager, που είναι πραγματικά πολλές επιλογές για μια μικροζυθοποιία και κάθε μία έχει την δική της πολύ ξεχωριστή γεύση.
Τις μπύρες CRAFT μπορείτε να τις βρείτε σε επιλεγμένα restaurants και café bars στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Για πληροφορίες και ξεναγήσεις στο ζυθοποιείο τηλεφωνήστε στα 210 6640143 και 210 6640144.

Διαβάστηκε 977 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η ιστορία της μπύρας Τα 10 απίστευτα οφέλη του μελιού »