Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 00:04

Κρητική Ζυθοποιία Α.Ε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κρητική Ζυθοποιία Α.Ε.Η Κρητική Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η πρώτη μικροζυθοποιία στο Νομό Χανίων Κρήτης και το ζυθοποιείο της που παράγει την εξαιρετική μπύρα ΧΑΡΜΑ, βρίσκεται στο χωριό Ζουνάκι, του Δήμου Πλατανιά.


Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της καταλαμβάνουν 2000 τ.μ. και περιστοιχίζονται από ελαιώνες και πορτοκαλεώνες. Απέχει 25χλμ από το κέντρο της πόλης των Χανίων, στο δρόμο για τις πιο δημοφιλείς παραλίες της ευρύτερης περιοχής όπως ο Μπάλος, το Ελαφονήσι και την Παλαιόχωρα. Σκοπός της Κρητικής Ζυθοποιίας, είναι η παραγωγή και διάθεση εξαιρετικών, χειροποίητων προϊόντων ζύθου που ταξιδεύουν την Κρήτη, τις παραδόσεις και τις διαχρονικές της αξίες σε κάθε ποτήρι.
Προτεραιότητα, είναι η προσφορά, αγνής και φυσικής μπύρας, φτιαγμένη με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, πλούσια γευστικά ώστε να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.
Το όραμα ανήκει στον Ιωάννη Λιονάκη, ο οποίος ίδρυσε το ζυθοποιείο το 2007. Ο κύριος Λιονάκης, μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά και είναι περήφανος Κρητικός.
Ο ίδιος, διαχρονικός λάτρης της μπύρας, είχε την φιλοδοξία να προσφέρει στους ντόπιους και του επισκέπτες, μία φρέσκια, λαχταριστή μπύρα, κάτι που θεωρούσε ότι έλειπε από την Κρητική αγορά.
Το όραμα έγινε πραγματικότητα και η πραγματικότητα μετουσιώθηκε σε μία αέναη δέσμευση για αριστεία.
Στην Κρητική Ζυθοποιία, στόχος τους είναι η παραγωγή και διανομή εξαιρετικής χειροποίητης μπύρας που αποπνέει Κρήτη, τις παραδόσεις και τις διαχρονικές της αξίες, μέσα από κάθε ποτήρι.
Η βασική τους προτεραιότητα είναι η δημιουργία μίας μεστής και αγνής μπύρας χωρίς συντηρητικά ή προσθετικά, η οποία θα ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες μπύρας.
Μετά την επέκταση του ζυθοποιείου, που πραγματοποιήθηκε το 2015, επιτεύχθηκε ο δεκαπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικότητας.
Το νέο τμήμα της μονάδας, κατασκευάστηκε με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου μηχανικού.
Η μπύρα ΧΑΡΜΑ της Κρητικής Ζυθοποιίας, ξανθιά και μαύρη, είναι φρέσκια, που σημαίνει ότι είναι αφιλτράριστη και απαστερίωτη. Η φρέσκια και αφιλτράριστη μπύρα είναι η πιο αγνή και φυσική μπύρα. Είναι θολή, γευστική και αρωματική, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις πρώτες ύλες της καθώς και της μαγιάς, η οποία έχει υψηλή θρεπτική αξία.

Διαβάστηκε 922 φορές