Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 00:08

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. είναι ελληνική εταιρεία ζυθοποιίας και ιδρύθηκε το 1998 στην Κομοτηνή με κύριο προϊόν την μπύρα Βεργίνα.


Το 1996, ο Δημήτρης Πολιτόπουλος από το Ιλινόις, απόφοιτος του Siebel Institute of Technology του Σικάγο, επέστρεψε στην Ελλάδα και επέλεξε τη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής λόγω των βασικών υποδομών, της καλύτερης οργάνωσης και των επενδυτικών κινήτρων της περιοχής. Εκεί αποφάσισε να ιδρύσει το εργοστάσιο ζυθοποιίας.

Μετά από διάφορες δυσκολίες σχετικά με το αίτημα υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο και αφού έγιναν παράλληλα συζητήσεις συνεργασίας με τον Κάρολο Φιξ και τον Γιάννη Κουρτάκη, ο Πολιτόπουλος κατάφερε το φθινόπωρο του 1997 να αποπερατώσει το καινούργιο εργοστάσιο, και στις 13 Φεβρουαρίου 1998 να θέσει σε κυκλοφορία την μπίρα Βεργίνα.
Για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, το εργοστάσιο χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία, όπως την μονάδα ανακύκλωσης νερού ψύξης η οποία εξοικονομεί ετησίως 20.000 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού, τα οποία αντιστοιχούν στη μέση ετήσια κατανάλωση ενός οικισμού 300 κατοίκων.
Σήμερα η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Τα προϊόντα της ζυθοποιίας είναι οι μπύρες Βεργίνα Premium Lager, Βεργίνα Red, Βεργίνα Weiss, Βεργίνα Πορφύρα και Βεργίνα XXX Black, οι οποίες εξάγονται στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, στην Αυστραλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία και άλλες χώρες.

Διαβάστηκε 860 φορές