Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 00:23

Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος Ε.Ε. (Siris Microbrewery)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος Ε.Ε. (Siris Microbrewery).Το 1932, ο παππούς του ιδιοκτήτη της, Γιάννη Μαρμαρέλλη, άνοιξε κατάστημα αλλαντικών στις Σέρρες.


Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος Ε.Ε. (Siris Microbrewery).Για να προωθήσει, λοιπόν, τα προϊόντα, σκέφτηκε να λειτουργήσει το κατάστημα και ως μπιραρία.
Στη συνέχεια, την επιχείρηση ανέλαβε ο γιος του, Χρήστος, πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη της ζυθοποιίας, ο οποίος έστησε δική του κτηνοτροφική μονάδα, έφτιαξε παρασκευαστήριο αλλαντικών και ένα μεγάλο κατάστημα λιανικής πώλησης, σημείο αναφοράς για δεκαετίες στο κέντρο των Σερρών και με υποκατάστημα στην Αθήνα.
Το 2013, ο Γιάννης Μαρμαρέλλης, οργάνωσε μια πενταμελή ομάδα, η οποία άρχισε να φτιάχνει τις δικές της συνταγές, αντί να αγοράσει πατέντες από μεγάλες ζυθοποιίες της Ευρώπης.
Από την επιλογή ενός υπερσύγχρονου εξοπλισμού και των καλύτερων ποιοτικά βυνών και λυκίσκων από όλο τον κόσμο, μέχρι την επιλογή των τελικών συνταγών, των κατάλληλων συνεργατών και την προσπέλαση του γραφειοκρατικού κυκεώνα οι προκλήσεις ήταν πολλές, οι ευθύνες περισσότερες και οι δυσκολίες σχεδόν ατελείωτες.
Αλλά καθώς το κέφι και το μεράκι ήταν μεγαλύτερα και αρκετά για να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο όλα τα παραπάνω συντέλεσαν στο να δέσουν με ακόμα περισσότερη αγάπη την προσπάθειά του.
Εστησε τη μονάδα με ίδια κεφάλαια και ένα μικρό μέρος με τη βοήθεια προγράμματος leader και αγόρασε σύγχρονο εξοπλισμό ελληνικής κατασκευής.
Επικεντρώθηκε στις πρωτότυπες συνταγές, που θα λανσάρονταν αποκλειστικά σε γυάλινες φιάλες των 330 ml.
Τις πρώτες ύλες συμπλήρωσε το κρυστάλλινο και εξαιρετικής σύστασης νερό των Σερρών, το οποίο επεξεργάζεται και διαμορφώνεται κατάλληλα για κάθε τύπο μπύρας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η βέλτιστη ποιότητα και γεύση.
Αρχές του 2014 έγινε η πρώτη ζυθοποίηση.
Στο τέλος του ίδιου έτους προστέθηκε μία stout (μαύρη μπίρα με καβουρντισμένες βύνες, άρωμα καφέ και σοκολάτας) και μόλις πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε μία wit (βελγική εκδοχή θολής Weiss μπίρας, με άρωμα κόλιανδρου και εσπεριδοειδών).
Οι μπίρες του Μαρμαρέλλη αφήνουν στο στόμα μια γεμάτη, φρέσκια γεύση και πίνονται σε ελάχιστα υψηλότερη θερμοκρασία από τις συνηθισμένες, ακριβώς γιατί είναι premium και με δυνατά αρώματα.
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, μικροζυθοποιία θεωρείται η μονάδα που παράγει έως 200.000 εκατόλιτρα το χρόνο.
Στην πράξη, η παραγωγή καθεμιάς από τις περίπου 15 μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 1.000 εκατόλιτρα.
Για τη Siris Microbrewery, η παραγωγή έφτασε την πρώτη χρονιά τα 700 εκατόλιτρα (δηλ. 210.000 φιάλες) και σύμφωνα με τον φετινό σχεδιασμό αναμένεται να αγγίξει τις 350.000 φιάλες.
Οι μπύρες μας είναι ελληνικές, φρέσκες και μη παστεριωμένες, παράγονται στις Σέρρες με αγάπη και μεράκι και μεταφέρουν τα αρώματα και τη δροσιά του Βορρά σε όλη την Ελλάδα.
Εξαγωγές γίνονται σε Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία, σε εστιατόρια και μπιραρίες, ενώ στα σχέδια της εταιρείας προβλέπεται η προβλέπει επέκταση και στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, όπως και στην Αυστραλία.

Διαβάστηκε 908 φορές