Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 08:44

Προϊόντα μέλισσας Πηγή Ζωής για τον Άνθρωπο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

meli4615Το μέλι είναι ένας θησαυρός υγείας και δύναμης και η αξία του έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια. Το συλλέγουν οι μέλισσες από τα ζωντανά μέρη των φυτών και από τα λουλούδια. Το μεταφέρουν στην κυψέλη τους, το μεταποιούν, το εμπλουτίζουν με δικές τους ουσίες και το αποθηκεύουν στις κηρύθρες τους μέχρι να ωριμάσει.


Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καταναλωτής με το μέλι είναι η κρυστάλλωση. Πρόκειται για μία φυσική διεργασία κατά την οποία το μέλι μετατρέπεται σε κρυσταλλωμένο προϊόν. Η κρυστάλλωση παρατηρείται σε όλα τα είδη μελιού με διαφορετικούς χρόνους ανάλογα με την προέλευση. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο του μελιού, που δεν προξενεί καμία αλλαγή στις θρεπτικές και στις βιολογικές ιδιότητες. Για να ρευστοποιηθεί το θερμαίνουμε σε μπεν-μαρί.
Το μέλι περιέχει κυρίως διάφορα σάκχαρα, με αποτέλεσμα να θεωρείται μια πολύ καλή πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Τα σάκχαρα αφομοιώνονται άμεσα ιδιαίτερα σε περιπτώσεις απαιτήσεων όπως είναι οι αθλητές, άτομα με έντονη πνευματική κόπωση, οι έγκυες, άτομα σε περίοδο ανάρρωσης, ηλικιωμένοι κ.α.
Περιέχει επίσης: Ένζυμα, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, βιταμίνες, αρωματικές και χρωστικές ουσίες, γύρη. Το μέλι έχει πολλά συστατικά τα οποία βοηθούν τον άνθρωπο? δίνει δύναμη, ενέργεια και μακροζωία.

Η Γύρη είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, έχει αξιόλογη θρεπτική και βελτιωτική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Η μέση περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες είναι 22%. Περιέχει ακόμη αφθονία βιταμινών (προβιταμίνη Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β12, Ε, Η, Κ Ρ), ανόργανα στοιχεία, ένζυμα, συνένζυμα κτλ.


Η επίδραση της Γύρης στις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπου, στη σύνθεση του αίματος και στον ψυχισμό συντελεί στην άμεση ενίσχυση των δυνάμεων, στην ταχύτερη ανάπτυξη των ασθενικών παιδιών και στην βελτιωμένη πνευματική λειτουργία. Η κατανάλωσή της βελτιώνει θεαματικά την αντοχή σε μαθητές, αθλητές και ηλικιωμένους.
Η Γύρη συνιστάται επίσης και στα διάφορα προβλήματα υγείας (έλκος δωδεκαδάκτυλου, προστάτης, ηπατικές διαταραχές, αναιμία, διαβήτης, αρτηριοσκλήρωση, ανορεξία) και έχει αντιβιοτική δράση.

Βασιλικός πολτός είναι η τροφή που παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες και χρησιμεύει για την διατροφή της βασίλισσας. Η γεύση του είναι υπόξινη, στυφή και το χρώμα του υποκίτρινο – λευκό.
• Τα συστατικά του βασιλικού πολτού βοηθούν στη ρύθμιση του ανθρώπινου οργανισμού.
• Έχει αποδειχθεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης.
• Επιδρά θετικά στο μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία.
• Ανανεώνει τα κύτταρα, αναζωογονεί καταβεβλημένους, ταλαιπωρημένους και ηλικιωμένους οργανισμούς.
• Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις.
Ένα κουταλάκι το πρωί κάτω από τη γλώσσα προ του φαγητού, είναι αρκετό για να δείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό σας.

Η πρόπολη είναι ρητινώδης κολλητική ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες από διάφορα φυτά, την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη και άλλες ουσίες και τη χρησιμοποιούν για να απολυμάνουν το εσωτερικό της φωλιάς τους.
Η πρόπολη έχει βακτηριοστατικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τραυμάτων των αναπνευστικών οργάνων, της στοματικής κοιλότητας, και άλλων περιοχών του ανθρώπινου σώματος, κατά του χρόνιου κνησμού, για τη θεραπεία της τοπικής κοκκινίλας, της φαρυγγίτιδας, των μυκητιάσεων και λοιπών προβλημάτων.

Διαβάστηκε 560 φορές