Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 12:39

2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου – Ημιμαραθωνίου με Kettlebell

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

katsigiannis17117Το 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνιου με Kettlebell θα διεξαχθεί στις 26-28 Μαϊου 2017, στην Αθήνα και αναμένεται να προσελκύσει τους καλύτερους Ευρωπαίους αθλητές σε αγώνες kettlebell μεγάλης διάρκειας. Τον αγώνα διοργανώνουν η παγκόσμια ομοσπονδία International Kettlebell Marathon Federation, το σωματείο Dynamo Kettlebells και το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου. Χώρος διεξαγωγής του αγώνα είναι ο χώρος εκγύμνασης The Core Force Crossfit.

About the sport:

Το Kettlebell Sport είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα αντοχής στην Ευρώπη σήμερα. Πρόκειται για ένα άθλημα αντοχής και δύναμης, όπου ο νικητής ανακηρύσσεται με βάση το μέγιστο αριθμό επαναλήψεων που μπορεί να εκτελέσει σε μία από τρεις αγωνιστικές άρσεις (ζετέ, αρασέ, επολέ-ζετέ) μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
To κλασικό kettlebell sport, γνωστό και ως Girevoy Sport, έχει ανακηρυχτεί επισήμως σε εθνικό άθλημα της Ρωσίας το 1974. Σήμερα, οι διάφορες παραλλαγές του kettlebell sport (το Girevoy Sport, το άθλημα BOLT και οι Μαραθώνιοι ή ημι-μαραθώνιοι αγώνες με kettlebell) έχουν διαδοθέι σε όλο τον κόσμο.
Τα kettlebell ή δράμια έχουν γίνει ιδιαίτερα ένα ιδιαίτερα δημοφιλές όργανο γυμναστικής τα τελευταία είκοσι χρόνια, χάρη στην ένταξή τους στις μεθόδους προπόνησης του Crossfit.

About the Organizer:

H International Kettlebell Marathon Federation είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Γαλλία το 2013, με στόχο την οργάνωση και τη διάδοση των αγώνων kettlebell μεγάλης διάρκειας. Αντιπροσωπεύεται σε 21 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στα τελευταία τρία χρόνια έχει διοργανώσει
Το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου (ΕΣΔΤ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2014, με κύριο σκοπό την προώθηση του αθλήματος του Δυναμικού Τριάθλου (Powerlifting) και διαφόρων άλλων δυναμικών αθλημάτων στην Ελλάδα. Το όραμά μας είναι το Δυναμικό Τρίαθλο και γενικότερα τα δυναμικά αθλήματα, να αναπτυχθούν στη χώρα μας, σε επίπεδο ανάλογο του εξωτερικού. Για την εκπλήρωση του γενικού αυτού σκοπού, το ΕΣΔΤ διοργανώνει αγώνες και αθλητικές εκδηλώσεις.

Διαβάστηκε 924 φορές