Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 06:03

Sacred Patch®: Η BASF παρουσιάζει τη νέα δραστική ουσία για τη φροντίδα του δέρματος που βοηθά στην συναισθηματική ευεξία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

BASF1Οι ερευνητές της BASF αξιοποιούν τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου ιαπωνικού εκχυλίσματος άλγης σάκραν. Το Sacred Patch® επιτυγχάνει εξαίρετη ενυδάτωση, καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα και συμβάλλει στην απελευθέρωση της ορμόνης της ευεξίας οξυτοκίνης.

Βασισμένο στην τεχνολογία MicroPatch®, το προϊόν προσφέρει θετικά συναισθηματικά αποτελέσματα αμέσως μετά τη χρήση του.

Σε έναν κόσμο που κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, η βελτίωση της ψυχικής υγείας αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα πολλών καταναλωτών. Με το καινοτόμο προϊόν Sacred Patch®, η BASF βοηθά τις εταιρείες παραγωγής καλλυντικών να δημιουργήσουν αποτελεσματικά προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματος, που ενισχύουν τη συναισθηματική ευεξία ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν τα συνήθη προβλήματα ενός ευαίσθητου δέρματος.

Το Sacred Patch βασίζεται στην τεχνολογία MicroPatch® της BASF προκειμένου να αξιοποιήσει τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου εκχυλίσματος άλγης σάκραν. Το Sacred Patch λειτουργεί με τρεις τρόπους: προσφέρει άμεση βελτίωση της διάθεσης αμέσως μόλις έλθει σε επαφή με το δέρμα, καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα και

επιτυγχάνει βαθιά ενυδάτωση. Σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 16128, το Sacred Patch είναι κατά 99,2% προϊόν φυσικής προέλευσης.

Τεχνολογία Smart Patch για ομορφιά που βελτιώνει τη διάθεση

Το σάκραν είναι το εκχύλισμα της ιαπωνικής μικροάλγης Aphanothece sacrum και είναι από παλιά γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες. Οι επιστήμονες της BASF ανακάλυψαν πρόσφατα ότι ο πολυσακχαρίτης ενεργοποιεί την απελευθέρωση οξυτοκίνης, ενός νευροπεπτιδίου και παράγοντα ενίσχυσης της ευεξίας. Χάρη σ’ αυτήν την εκπληκτική ιδιότητα, το σάκραν έχει ενσωματωθεί σε ένα MicroPatch που περιέχει τους φυσικούς βιοπολυσακχαρίτες pullulan, αλγινικό και υαλορουνικό οξύ, για το σχηματισμό του Sacred Patch.

Σε συνθήκες ex vivo η δραστική ουσία αποδείχθηκε πως βοηθά την απελευθέρωση οξυτοκίνης σε μοσχεύματα ανθρώπινου δέρματος σε ποσοστό μέχρι 40%. Οι ολοκληρωμένες δοκιμές in vivo επιβεβαίωσαν ότι το μοριακό επίθεμα προκάλεσε θετικά συναισθηματικά αποτελέσματα αμέσως μετά την εφαρμογή: 93% των εθελοντών συσχέτισαν τη χρήση του Sacred Patch με τρυφερότητα, 90% με χαρά και ευτυχία, και 61% με επιθυμία.

Καταπραϋντικό ευαίσθητου δέρματος

Η ευαισθησία του δέρματος αποτελεί μία υπερβολική αντίδραση σε κάποιο εξωτερικό ερέθισμα, όπως οι ερεθιστικές ουσίες ή οι μικροοργανισμοί, και μπορεί να επιδεινωθεί σε περίπτωση που ανεπιθύμητοι εισβολείς κατορθώσουν να εισχωρήσουν στο δέρμα. Μόλις το επιτύχουν, τα κύτταρα της επιδερμίδας υποχρεώνονται από τις ερεθιστικές ουσίες να παράγουν φλεγμονώδεις αγγελιοφόρους, όπως η ιντερλευκίνη IL-8. Σε μια δοκιμή in vitro που διεξήχθη σε ανθρώπινα κερατινοκύτταρα μολυσμένα με Staphylococcus aureus, το Sacred Patch βοήθησε σημαντικά τη μείωση της φλεγμονής κατά 93% σε σύγκριση με την αντιμετώπιση χωρίς καμιά αγωγή. Αυτό σημαίνει πως η δραστική ουσία βοηθά εμφανώς στην ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος.

Άμεση και αυξημένη ενυδάτωση

Οι ρήξεις εντός του δερματικού φραγμού μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση και να συμβάλλουν σε μια πληθώρα ανεπιθύμητων δερματικών καταστάσεων, όπως δυσφορία, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, καθώς και θαμπό χρώμα ή φολιδωτή υφή. Το προϊόν MicroPatch της BASF σχηματίζει ένα προστατευτικό, ανακουφιστικό πλέγμα στην επιφάνεια του ευαίσθητου δέρματος για να αποτρέψει την εξάτμιση του νερού. Επιπλέον, το σάκραν – εγκλωβισμένο μέσα στο επίθεμα – εμφανίζει εντυπωσιακές υδροφιλικές ιδιότητες. Συνεπώς, βοηθά στην αύξηση της φυσικής ικανότητας του δέρματος να συγκρατεί το νερό και το διατηρεί ενυδατωμένο. Όταν υποβλήθηκε σε ex vivo δοκιμές σε βιοψίες ανθρώπινου δέρματος, το Sacred Patch αποδείχθηκε ότι προφέρει άμεση ενυδάτωση των άνω στρωμάτων της επιδερμίδας, που διαρκεί τουλάχιστον 6 ώρες μετά την εφαρμογή του. Οι κλινικές δοκιμές επιβεβαίωσαν αυτό το αποτέλεσμα: οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολόγησαν την ενυδατική και καταπραϋντική ικανότητα ενός γαλακτώματος που περιείχε Sacred Patch σε ποσοστό 2% με μια βαθμολογία τουλάχιστον τέσσερα στα πέντε μετά από οκτώ ώρες και 14 ημέρες εφαρμογής.

Η τεχνολογία του επιθέματος είναι το αποτέλεσμα της υψηλής εξειδίκευσης της εταιρείας τόσο στα φυσικά μακρομόρια όσο και στην ελεγχόμενη έκλυση δραστικών ουσιών. Αποτελεί τη βάση για μια σειρά προϊόντων στη γκάμα των δραστικών ουσιών της BASF, όπως το PatcH2O™, που προσφέρει άμεση και μακροχρόνια ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής, το MicroPatch® Caffeine, που βοηθά στη βελτίωση της κυτταρίτιδας και στη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, καθώς και το ενυδατικό MicroPatch® Serine. Η BASF σχεδιάζει να επεκτείνει στο μέλλον κι άλλο την γκάμα των προϊόντων της με βάση την τεχνολογία MicroPatch.

www.basf.com

Διαβάστηκε 57 φορές

Καταχωρίστε την εταιρεία σας ή το κατάστημά σας ή και τo ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Δημιουργήστε τη δική σας διαφήμιση μέσα από το findbook στις πιο οικονομικές τιμές

  • Προβληθείτε στον Google
  • Προβληθείτε με banners/remarketing

Περισσότερα....

Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου
(Αθλητισμός / Αθλητικές Ομοσπονδίες)

Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου
02-19-2017

Α.Σ. Ατραπός
(Αθλητισμός / Μαχητικές Τέχνες)

Α.Σ. Ατραπός
10-11-2020