Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 08:38

Λιβιτσάνου Σοφία – Πρωταθλήτρια Καράτε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

SOFIA1Η Σοφία Λιβιτσάνου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στους Αγίου Θεοδώρους - Κορινθίας. Το 1996 ξεκίνησε το Καράτε – Shito Ryu στην σχολή του κ. Νικολούδη. Σε μικρό χρονικό διάστημα κατάλαβε ότι αυτό το άθλημα της άρεσε και ότι είναι καλή σε αυτό. Μέσα σε μόλις 1 χρόνο, συμμετείχε στο πρώτο της διασυλλογικό πρωτάθλημα, κατακτώντας την 2η θέση. Αυτό ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για πολλές συμμετοχές και πολλά μετάλλια σε εγχώρια αλλά και διεθνή τατάμι.

SOFIA2Συνολικά από την κατηγορία Εφήβων μέχρι και Γυναικών έχει κατακτήσει πάνω από 14 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνιο επίπεδο, καθώς κάποιες χρονιές ήταν αήττητη και στις 2 κατηγορίες (Kata και Kumite), πράγμα που δεν έχει καταφέρει κανένας Έλληνας αθλητής σε αυτές τις κατηγορίες.
SOFIA3Μπαίνοντας στην Εθνική ομάδα και ερχόμενη στην Αθήνα για προπονήσεις Εθνικής, γνωρίστηκε με πολλούς αξιόλογους προπονητές που μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους σε εκείνη, όπως ο Γιάννης Κανέλλης (προπονητής Εθνικής), ο Στέλιος Σκαρογιάννης και ο Δημήτρης Τσακατάνης, όπου ο τελευταίος – παίρνοντας μεταγραφή στο σύλλογο του J.K.F. Goju Kai Athens- συμπορεύτηκε με την Πρωταθλήτρια μέχρι που “κρέμασε τα γάντια της” το 2016.
SOFIA4Στο εξωτερικό έχει διαπρέψει σε Βαλκανικό, Ευρωπαϊκό , Μεσογειακό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, πολλά Βαλκανικά μετάλλια, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατηγορία Νεανίδων και Νέων Γυναικών αντίστοιχα, καθώς και 1 χάλκινο στην κατηγορία Γυναικών. Mε αποκορύφωμα την κατάκτηση του Παγκοσμίου χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία Νέων Γυναικών.
SOFIA5Η Σοφία Λιβιτσάνου είναι απόφοιτη του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθώς και προπονήτρια Karate από τη Σχολή Προπονητών της Γ.Γ.Α. Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το Krav Maga (ισραηλινή αυτοάμυνα) με δάσκαλο τον Gabi Noah της Ομοσπονδίας International Krav Maga, από το Ισραήλ. Έχει φτάσει στον βαθμό Expert 1 και διδάσκει ήδη 6 χρόνια.
SOFIA7Καθώς πέρναγε ο καιρός, οι οικονομικές επιβαρύνσεις της προετοιμασίας και των ταξιδιών – αποστολών για αγώνες, αλλά και τα προβλήματα που υπήρχαν και ακόμα υπάρχουν σε επίπεδο διοίκησης της Ομοσπονδίας, έγιναν δυσβάσταχτες, όπου η πρωταθλήτρια αποφάσισε να αποτραβηχτεί από τον πρωταθλητισμό και να ασχοληθεί μόνο με την διδασκαλία.
Τώρα όντας μανούλα με περιορισμένο χρόνο, διδάσκει κάποιες ώρες, προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις κ την εμπειρία της στη νέα γενιά.
Το FINDBOOK.GR εύχεται καλή συνέχεια στην επαγγελματική και προσωπική της πορεία και πολλές επιτυχίες στους νέους μαχητές – αθλητές της!

SOFIA8

Διαβάστηκε 193 φορές

Καταχωρίστε την εταιρεία σας ή το κατάστημά σας ή και τo ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Δημιουργήστε τη δική σας διαφήμιση μέσα από το findbook στις πιο οικονομικές τιμές

  • Προβληθείτε στον Google
  • Προβληθείτε με banners/remarketing

Περισσότερα....

Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου
(Αθλητισμός / Αθλητικές Ομοσπονδίες)

Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου
02-19-2017

Α.Σ. Ατραπός
(Αθλητισμός / Μαχητικές Τέχνες)

Α.Σ. Ατραπός
10-11-2020