Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 08:16

HCUAV, το πρώτο ελληνικό drone από την εταιρεία Spacesonic

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Spacesonics HCUAV001Το HCUAV RX-1, το πρώτο ελληνικής παραγωγής, πολιτικό μη επανδρωμένο αερόχημα, κατασκευάζεται από την ελληνική εταιρεία Spacesonic, η οποία ιδρύθηκε το 2007 στην Πηνειάδα Τρικάλων. Η εταιρεία Spacesonic, με την εμπειρία της στο χώρο των εξειδικευμένων μετάλλων και υλικών, εξυπηρετεί ανάγκες διαφόρων βιομηχανικών εφαρμογών και διαθέτει γι' αυτό μία υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής 1.000 m2.

Spacesonics HCUAV002Με την τεράστια τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρεία, έχει μέχρι τώρα κατασκευάσει από εξαρτήματα πυραύλων μέχρι και εμφυτεύματα σπονδυλικής στήλης καθώς επίσης και υπερσύγχρονο εξοπλισμό ελαιοτριβείων και τα φημισμένα για την αντοχή τους ελαιοραβδιστικά μηχανήματα Atrax.

Τελευταίο της δημιούργημα που πραγματικά την απογείωσε, είναι το πρώτο ελληνικής παραγωγής, πολιτικό μη επανδρωμένο αερόχημα HCUAV RX-1, αποτέλεσμα 3 χρόνων μελέτης, σχεδιασμού και κατασκευής, σε συνεργασία με 3 ελληνικά πανεπιστήμια και άλλες 2 μεγάλες ελληνικές τεχνολογικές εταιρίες.
Κύριος στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός υψηλής απόδοσης μη στρατιωτικού UAV, κατάλληλα εξοπλισμένου, για ημερήσιες και νυχτερινές επιθεωρήσεις / περιπολίες σε τμήματα των ελληνικών συνόρων διάρκειας 24 ωρών και πάνω από δάση, σε λειτουργία περιπολίας 24 ωρών / 7 ημερών. Θα είναι δε συνδεδεμένο σε πραγματικό χρόνο, με ένα σταθμό ελέγχου εδάφους (GCS), ο οποίος θα διαθέτει τα κατάλληλα όργανα ελέγχου, παρακολούθησης και μετεπεξεργασίας των πληροφοριών που συλλέγονται από το HCUAV RX-1.

Spacesonics HCUAV003Το HCUAV RX-1, είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με τα πιο σύγχρονα υλικά και σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα παραγωγής και η χρήση του αφορά την πολιτική εποπτεία και προστασία. Θα εξοπλίζεται με καινοτόμα εξαρτήματα εξοπλισμού σε συνδυασμό με έξυπνους αλγορίθμους λογισμικού, για τη βελτιστοποίηση των επιδόσεων των συστημάτων πτήσης, ελέγχου, επιτήρησης και συλλογής δεδομένων, ώστε να επιτευχθεί ένα σύστημα χαμηλού κόστους, υψηλής αντοχής, μεγάλης εμβέλειας και ευφυούς μη επανδρωμένης εναέριας παρακολούθησης.

Το HCUAV, από την εντυπωσιακή παρουσίασή του στην 81η Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης το 2016, αποτελεί ένα δείγμα των δυνατοτήτων παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ανέδειξε τις δυνατότητες της εταιρείας Spacesonic, ως κατασκευάστριας υπερσύγχρονων μηχανημάτων, με έμφαση στο σχέδιο, την ποιότητα κατασκευής, την αναζήτηση του άριστου αποτελέσματος και την φερρεγυότητα. Ας ελπίσουμε ότι το ελληνικό κράτος θα βοηθήσει την προσπάθεια με το ανάλογο ενδιαφέρον.

Διαβάστηκε 80 φορές

Καταχωρίστε την εταιρεία σας ή το κατάστημά σας ή και τo ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Δημιουργήστε τη δική σας διαφήμιση μέσα από το findbook στις πιο οικονομικές τιμές

  • Προβληθείτε στον Google
  • Προβληθείτε με banners/remarketing

Περισσότερα....

Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου
(Αθλητισμός / Αθλητικές Ομοσπονδίες)

Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου
02-19-2017

Α.Σ. Ατραπός
(Αθλητισμός / Μαχητικές Τέχνες)

Α.Σ. Ατραπός
10-11-2020